Желаещите да играят в него могат да се запишат до 30 юни

 

От 4 до 6 отбора ще имат възможност да попълнят елитната дивизия на BGO Software Баскетболна Лига в западна България за следващия сезон.

Сигурни за нея ще са заелите първите 8 места в крайното класиране след тази кампания, а интересът от страна на участниците ще определи за още колко позиции в първия ешелон ще се борят тимовете. Свободните места в елита ще се разиграят на предсезонен турнир през септември, в който ще могат да участват както тимове, били част от BGO Software БЛ през този сезон, така и такива, които досега не са били част от лигата. Квалификационната надпревара ще се проведе в две групи. Новите за лигата отбори ще се състезават помежду си за половината от свободните места в елита, другите ще бъдат спечелени от най-добрите при така наречените „стари“ тимове. В зависимост от интереса към Лигата, организаторите предвиждат сформирането на още две дивизии – Втора и Трета.

Желаещите да бъдат част от елита трябва да се запишат до 30 юни, включително и Топ 8 от настоящия сезон, като трябва да заплатят гаранция в размер на половин депозит – 90 лв. Втората част от депозита пък ще бъде изискана на техническата конференция преди началото на новия сезон. След като осемте от тази кампания оформят основната част от новата Първа дивизия, подалите заявки за участие в останали тимове ще се изправят един срещу друг през септември в нокаут турнир. Ако някой отбор пропусне срока за записване до 30 юни, включително и тим от Топ 8 след края на настоящия сезон, то той няма да бъде допуснат до участие в елита през следващата кампания.

Отборите, които преценят, че нямат сили да се борят с най-добрите в BGO Software БЛ на ЗАПАД през новия сезон, но все пак желаят да са част от Лигата, могат да заявят участието си в нея до 31 август, като при голям интерес от страна на тимовете, срокът може да бъде удължен.

Форматът на новата елитна група в BGO Software БЛ ще бъде редовен сезон по схемата „всеки срещу всеки” по два пъти, и плейофи със серии до 2 победи от 3 двубоя. Форматът на редовния сезон в долните дивизии ще бъде определен след края на записването на участници, като след редовния сезон отново ще има плейофи със серии до 2 победи от 3 мача. Лидерите в долните дивизии ще имат възможност да спечелят промоция в по-горна дивизия след участие в предсезонни баражи.

 

BGO Software Basketball League Logo 600x400